19 сентября 2024

28 сентября 2015 11:59

BALQABAQ VƏ QARĞIDALI İLƏ MƏRAKEŞ ÜSULU TOYUQ



Mətbəxinizə Afrika həyəcanı qatmaq və yaxınlarınızı orijinal bir yeməklə sevindirmək istəyirsiniz? Balqabaq və qarğıdalı ilə Mərakeş üsulu toyuq hazırlayın! 

Tərkibi (4 porsiya üçün)

• Toyuq budu - 750 q
• Böyük soğan - 180 q
• Zeytun yağı - 10 ml
• Kərəviz - 75 q
• Sarımsaq - 15 q
• Mərakeş üsulu "chermoula" sousu - 15 ml
• Tomat pastası- 70 q
• Zirə toxumu - 10 q
• Balqabaq - 300 q
• Öz şirəsində konservləşdirilmiş pomidorlar- 400 q
• Toyuq bulyonu- 500 ml
• Qarğıdalı dənləri- 250 q
• Çerri pomidorları- 250 q
• Göyərti - bəzək üçün

Hazırlanma qaydası

1. Əvvəlcə zeytun yağını altı qalın qazanda isidin, xırda doğranmış soğanı və kərəvizi qızardın.

2. Toyuğu kiçik parçalara ayırın, incə doğranmış sarımsaq ilə qarışdırın və qızılı-qəhvəyi rəngə çalanadək bir neçə dəqiqə qızardın.

3. Toyuq bulyonuna "chermuola" (bu sous üyüdülmüş yaşıl keşniş, limon şirəsi, sarımsaq, zirə, koriandr (keşniş toxumu) və zeytun yağından hazırlanır) , tomat pastası, zirə toxumu, qarğıdalı və kub şəklində doğranmış balqabaq əlavə edin. Yavaşca qarışdırın və 1 dəqiqə qızardın.

4. Yeməyi və konsevrləşdirilmiş pomidorları bulyona əlavə edin, qaynayana kimi saxlayın, qazanın qapağını örtün, 30 dəqiqə ərzində bişirin.

5. Yemək hazır olduqda onu göyərti və çerri pomidorları ilə bəzəyin.

6. Nuş olsun ! Yeməkdən sonra yağlı qablarınızı Fairy Platinum ilə yumağı unutmayın!


Просмотров: 2 035

ПОХОЖИЕ СТАТЬИ

Гурмания

17 сентября 20:31

  • 616

Гурмания

31 августа 17:09

  • 1 715

Гурмания

20 августа 04:47

  • 2 630

Гурмания

12 августа 13:10

  • 2 448

Гурмания

18 июля 10:24

  • 2 349

Гурмания

9 июля 12:40

  • 2 754

Гурмания

25 мая 18:14

  • 4 911

Гурмания

24 мая 15:57

  • 4 777

Гурмания

24 мая 14:35

  • 4 127

Гурмания

23 мая 17:56

  • 4 012