26 декабря 2024

28 сентября 2015 11:59

BALQABAQ VƏ QARĞIDALI İLƏ MƏRAKEŞ ÜSULU TOYUQ



Mətbəxinizə Afrika həyəcanı qatmaq və yaxınlarınızı orijinal bir yeməklə sevindirmək istəyirsiniz? Balqabaq və qarğıdalı ilə Mərakeş üsulu toyuq hazırlayın! 

Tərkibi (4 porsiya üçün)

• Toyuq budu - 750 q
• Böyük soğan - 180 q
• Zeytun yağı - 10 ml
• Kərəviz - 75 q
• Sarımsaq - 15 q
• Mərakeş üsulu "chermoula" sousu - 15 ml
• Tomat pastası- 70 q
• Zirə toxumu - 10 q
• Balqabaq - 300 q
• Öz şirəsində konservləşdirilmiş pomidorlar- 400 q
• Toyuq bulyonu- 500 ml
• Qarğıdalı dənləri- 250 q
• Çerri pomidorları- 250 q
• Göyərti - bəzək üçün

Hazırlanma qaydası

1. Əvvəlcə zeytun yağını altı qalın qazanda isidin, xırda doğranmış soğanı və kərəvizi qızardın.

2. Toyuğu kiçik parçalara ayırın, incə doğranmış sarımsaq ilə qarışdırın və qızılı-qəhvəyi rəngə çalanadək bir neçə dəqiqə qızardın.

3. Toyuq bulyonuna "chermuola" (bu sous üyüdülmüş yaşıl keşniş, limon şirəsi, sarımsaq, zirə, koriandr (keşniş toxumu) və zeytun yağından hazırlanır) , tomat pastası, zirə toxumu, qarğıdalı və kub şəklində doğranmış balqabaq əlavə edin. Yavaşca qarışdırın və 1 dəqiqə qızardın.

4. Yeməyi və konsevrləşdirilmiş pomidorları bulyona əlavə edin, qaynayana kimi saxlayın, qazanın qapağını örtün, 30 dəqiqə ərzində bişirin.

5. Yemək hazır olduqda onu göyərti və çerri pomidorları ilə bəzəyin.

6. Nuş olsun ! Yeməkdən sonra yağlı qablarınızı Fairy Platinum ilə yumağı unutmayın!


Просмотров: 2 077

ПОХОЖИЕ СТАТЬИ

Гурмания

17 декабря 16:24

  • 1 049

Гурмания

10 декабря 14:10

  • 1 328

Гурмания

7 декабря 15:55

  • 1 542

Гурмания

5 декабря 20:43

  • 1 437

Гурмания

5 декабря 18:45

  • 1 602

Гурмания

4 декабря 13:13

  • 1 369

Гурмания

25 ноября 15:26

  • 2 951

Гурмания

25 ноября 11:00

  • 1 636

Гурмания

23 ноября 18:30

  • 1 751

Гурмания

29 октября 18:49

  • 2 207