25 марта 2023

28 сентября 2015 10:59

BALQABAQ VƏ QARĞIDALI İLƏ MƏRAKEŞ ÜSULU TOYUQ



Mətbəxinizə Afrika həyəcanı qatmaq və yaxınlarınızı orijinal bir yeməklə sevindirmək istəyirsiniz? Balqabaq və qarğıdalı ilə Mərakeş üsulu toyuq hazırlayın! 

Tərkibi (4 porsiya üçün)

• Toyuq budu - 750 q
• Böyük soğan - 180 q
• Zeytun yağı - 10 ml
• Kərəviz - 75 q
• Sarımsaq - 15 q
• Mərakeş üsulu "chermoula" sousu - 15 ml
• Tomat pastası- 70 q
• Zirə toxumu - 10 q
• Balqabaq - 300 q
• Öz şirəsində konservləşdirilmiş pomidorlar- 400 q
• Toyuq bulyonu- 500 ml
• Qarğıdalı dənləri- 250 q
• Çerri pomidorları- 250 q
• Göyərti - bəzək üçün

Hazırlanma qaydası

1. Əvvəlcə zeytun yağını altı qalın qazanda isidin, xırda doğranmış soğanı və kərəvizi qızardın.

2. Toyuğu kiçik parçalara ayırın, incə doğranmış sarımsaq ilə qarışdırın və qızılı-qəhvəyi rəngə çalanadək bir neçə dəqiqə qızardın.

3. Toyuq bulyonuna "chermuola" (bu sous üyüdülmüş yaşıl keşniş, limon şirəsi, sarımsaq, zirə, koriandr (keşniş toxumu) və zeytun yağından hazırlanır) , tomat pastası, zirə toxumu, qarğıdalı və kub şəklində doğranmış balqabaq əlavə edin. Yavaşca qarışdırın və 1 dəqiqə qızardın.

4. Yeməyi və konsevrləşdirilmiş pomidorları bulyona əlavə edin, qaynayana kimi saxlayın, qazanın qapağını örtün, 30 dəqiqə ərzində bişirin.

5. Yemək hazır olduqda onu göyərti və çerri pomidorları ilə bəzəyin.

6. Nuş olsun ! Yeməkdən sonra yağlı qablarınızı Fairy Platinum ilə yumağı unutmayın!


Просмотров: 1 785

ПОХОЖИЕ СТАТЬИ

Гурмания

14:18

  • 138

Гурмания

08:18

  • 642

Гурмания

24 марта 12:20

  • 1 651

Гурмания

24 марта 11:16

  • 2 010

Гурмания

23 марта 12:30

  • 1 567

Гурмания

22 марта 18:46

  • 1 636

Гурмания

22 марта 03:07

  • 2 016

Гурмания

21 марта 00:45

  • 1 986

Гурмания

20 марта 11:00

  • 1 648

Гурмания

19 марта 07:29

  • 1 771