Mətbəxinizə Afrika həyəcanı qatmaq və yaxınlarınızı orijinal bir yeməklə sevindirmək istəyirsiniz? Balqabaq və qarğıdalı ilə Mərakeş üsulu toyuq hazırlayın!
Tərkibi (4 porsiya üçün) • Toyuq budu - 750 q
• Böyük soğan - 180 q
• Zeytun yağı - 10 ml
• Kərəviz - 75 q
• Sarımsaq - 15 q
• Mərakeş üsulu "chermoula" sousu - 15 ml
• Tomat pastası- 70 q
• Zirə toxumu - 10 q
• Balqabaq - 300 q
• Öz şirəsində konservləşdirilmiş pomidorlar- 400 q
• Toyuq bulyonu- 500 ml
• Qarğıdalı dənləri- 250 q
• Çerri pomidorları- 250 q
• Göyərti - bəzək üçün
Hazırlanma qaydası 1. Əvvəlcə zeytun yağını altı qalın qazanda isidin, xırda doğranmış soğanı və kərəvizi qızardın.
2. Toyuğu kiçik parçalara ayırın, incə doğranmış sarımsaq ilə qarışdırın və qızılı-qəhvəyi rəngə çalanadək bir neçə dəqiqə qızardın.
3. Toyuq bulyonuna "chermuola" (bu sous üyüdülmüş yaşıl keşniş, limon şirəsi, sarımsaq, zirə, koriandr (keşniş toxumu) və zeytun yağından hazırlanır) , tomat pastası, zirə toxumu, qarğıdalı və kub şəklində doğranmış balqabaq əlavə edin. Yavaşca qarışdırın və 1 dəqiqə qızardın.
4. Yeməyi və konsevrləşdirilmiş pomidorları bulyona əlavə edin, qaynayana kimi saxlayın, qazanın qapağını örtün, 30 dəqiqə ərzində bişirin.
5. Yemək hazır olduqda onu göyərti və çerri pomidorları ilə bəzəyin.
6. Nuş olsun ! Yeməkdən sonra yağlı qablarınızı
Fairy Platinum ilə yumağı unutmayın!