24 апреля 2024

5 июня 2015 09:44

DADINDAN DOYMAYACAĞINIZ SULU KÜFTƏLƏR



Dadından doymayacağınız sulu küftələr

Düzgün küftəni hazırlamaq kimi, onu bişirmək də məharət istəyir. Əslində, göyərtili küftə üçün bilməyiniz lazım olan bir neçə kiçik incə məqamlar var. Davamını oxuyun...

İnqrediyentlər
3 Nəfərlik


• 200 qram qıyma
• ½ ədəd kiçik kartof
• ½ ədəd qabaq
• 1 ədəd baş soğan
• 1 ədəd yumurta
• 1 yemək qaşığı bulqur
• 1 ədəd rəndələnmiş pomidor

Hazırlanması

1. Bir miqdar qıymaya kiçik kartofu, yarım qabağı və bir baş soğanı rəndələyib tökdükdən sonra suyunu yaxşıca sıxaraq, bir yemək qaşığı, suyu süzülmüş bulqur, bir yumurta, doğranmış cəfəri, duz, azca zirə və qara istiotla birlikdə yoğurub, yuvarlaq formalar verin.

2. Fərqli mövsümi tərəvəzlərdə istifadə oluna bilər.

3. Tərəvəzləri əvvəlcədən qaynadıb püre halına salaraq əlavə edin.

4. Bir pomidoru rəndələyib, bir yemək qaşığı zeytun yağı ilə qovurun.

5. İstəkdən asılı olaraq nanə əlavə oluna bilər. 6. Bir stəkan ət suyu əlavə edib qaynadın və küftələri əlavə edin.

7. Aşağı temperaturda təxminən 20 dəqiqə bişirin. Yumuşaq, dadlı, ləzzətli küftələriniz hazırdır.

Yeməkdən sonra yağlı qablarınızı Fairy Platinum maye yuyucu vasitəsi ilə yuya bilərsiniz. Ən çətin gedən yağları asanlıqla aparan bu yuyucu vasitə aşağı temperaturda belə mükəmməl nəticə verir.


Просмотров: 1 239

ПОХОЖИЕ СТАТЬИ